PERSBERICHT

FACE-VALUE: dé matching-app van werkgevers en werknemers

Face-value is de nieuwe manier van matchen tussen werkgevers en werknemers. Werknemers vinden was nog nooit zo makkelijk. Dankzij de simpele, maar effectieve manier van foto’s swipen kan de werkgever binnen enkele minuten de geschikte kandidaat vinden voor zijn vacature zonder dat er een CV aan te pas komt.

Hoe werkt het?

Face-value.nl heeft met behulp van een aantal bekende bedrijven een database met foto’s en eigenschappen van werknemers opgebouwd. Op basis van deze database, wetenschappelijk onderzoek en kunstmatige intelligentie zijn geavanceerde algoritmes ontwikkeld die het mogelijk maken om op vanuit slechts een foto een nauwkeurige inschatting te maken van relevante karaktereigenschappen.

De werkgever maakt een bedrijfsprofiel en geeft de functie eisen van zijn vacature op bij Face-value.nl. De sollicitant kan reageren door zijn of haar foto te uploaden via de app of website, een uitgebreide CV is niet meer nodig. Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt de foto geanalyseerd op allerlei persoonlijke kenmerken, zoals intelligentie, loyaliteit, doorzettingsvermogen, leiderschap, creativiteit, zorgzaamheid, etc. Deze analyse wordt vergeleken met de functie eisen van de vacature. Op basis hiervan vindt een eerste selectie plaats. De geselecteerde foto’s met de persoonlijke kenmerken worden via de Face-value app met de werkgever gedeeld. De werkgever kan vervolgens naar links swipen om de persoon af te wijzen en naar rechts swipen om diegene uit te nodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek. Wanneer de kandidaat gekozen is, krijgt hij/zij een bericht met een uitnodiging om langs te komen.

Waarom Face-value?

Het gebruik van Face-value bespaart werkgevers en sollicitanten veel tijd en resulteert gegarandeerd in de juiste kandidaat. Met Face-value hoeven er geen CVs meer gemaakt te worden en de werkgever hoeft niet meer honderden CVs door te lezen. Daarnaast kan de werkgever ook aan de hand van de foto en de gevonden karaktereigenschappen direct bepalen of een sollicitant goed in het team zou passen.

Wie is Face-value?

Face-value is opgericht door een team van mensen met een HR achtergrond en ervaring bij grotere bedrijven. Daar zagen ze dat sollicitatieprocedures vaak te veel tijd kosten ondanks dat dit vaak (gedeeltelijk) wordt uitbesteedt aan recruiters en headhunters. Face-value is ervan overtuigd dat, met de juiste technieken, sollicitatieprocedures efficiënter, goedkoper en eerlijker kunnen worden.

Na een periode van succesvolle tests en matches, is Face-value.nl binnenkort voor iedere werkgever en werkzoekende beschikbaar. Check daarom direct Face-value.nl en vindt de perfecte match!

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u mailen naar info@face-value.nl of kijk op www.face-value.nl